Adobong Pusit, filippinsk wokad bläckfisk
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 1

Kockskolan:

 

Om bläckfiskar >

 

 

Bläckfiskars anatomi >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Adobong Pusit, filippinsk wokad bläckfisk

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 614

GBR (GI) / port: 16

Recept: 614 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 1%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 576 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om bläckfiskar > Äts ej

Bläckfiskars anatomi > %

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

Se film, klicka på "Pagkaing" under bilden ovan.

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  2. Skala, hacka vitlök och lök. Skär bläckfisken i bitar. 
  3. Woka: Hetta upp olja i wokpanna. Tillsätt vitlök och låt fräsa någon minut. Tillsätt lök och låt det fräsa en  kort stund utan att brännas vid. Tillsätt bläckfisken och efter en litet tag vinäger. Låt det steka i 1-2 minuter. Tillsätt soja och svartpeppar. Slutligen ostonsåsen. Fortsätt steka ett par minuter. Allt under upprepad omrörning.
  4. Servera med kokt ris eller gott vitt bröd.

Kockens kommentar

Bläckfiskar (Cephalopoda) är en klass inom havslevande blötdjur med cirka 800 nu levande arter spridda i alla hav och ett ännu större antal utdöda. De flesta är varelser med cylindrisk eller äggformad kropp med 8 eller10 långa armar försedda med sugkoppar (läs mer > Bläckfiskars anatomi). De flesta bläckfiskar går att äta, men det finns arter som är dödligt giftiga. Runt Medelhavet och i Ostasien har man lång tradition av att äta bläckfisk (läs mer > Om bläckfiskar). Läs om calamari, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem