Klassisk viltsky (buljong)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Purjolök

1.0 

bit

Tomatpuré konserv

1.0 

msk

Vatten

0.7 

liter

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Klassisk viltsky (buljong)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 22

Kcal / portion: 40

GBR (GI) / port: 0

Recept: 159 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 1%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 180 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Purjolök 1.0 bit Äts ej

Tomatpuré konserv 1.0 msk 4%

Vatten 0.7 liter 0%

...

Skapat av
Tore Wretman

Tillagning (5 tim )

  1. Småhugg alla benrester. Ta även med köttputs.
  2. Låt benen långsamt brynas i varm ugn (45-60 minuter i 200°C). Alternativt bryn i panna.
  3. Tillsätt mot slutet av bryningen lök, morot och rotselleri.
  4. Lägg över i en stor kastrull. Långpannan kokas ur med vatten som hälls i kastrullen. Så mycket att det står väl över benen. Tillsätt övriga smaksättare.
  5. Lämna skyn att mycket långsamt koka på svag värme i 4-5 timmar.
  6. Skyn i grytan skummas väl av från fett och silas.

Kockens kommentar

Viltsky används till kokspad eller som bas i sås. Har man inte tillgång till viltsky används oxbuljong eller koncentrerad oxfond med vatten.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem