Tentsuyu, japansk dippsås till tempura
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 3

Om frityrsmet >

 

 

Färdig tempurasås }

 

 

Om dippsåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tentsuyu, japansk dippsås till tempura

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 111

GBR (GI) / port: 4

Recept: 333 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 0%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 108 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om frityrsmet > Äts ej

Färdig tempurasås } Äts ej

Om dippsåser > Äts ej

...

Tillagning (45 min )

Se film, klicka på "Yummies4Dummies" under bilden. Ingredienser till filmrecept = ingrediens Fimreceptet.

  1. Blanda soja, mirin och sake. Tillsätt socker och kombu. Låt stå i minst en halvtimme.
  2. Koka upp såsen. Ta ut kombu innan det börjar koka och lägg i bonitoflingorna. Låt sjuda i ett par minuter. Sila såsen. Låt svalna.

Kockens kommentar

Det finns lite olika sätt att tillreda denna sås, här två varianter. Såsen används som dippsås till tempura, det vill säga friterade räkor och grönsaker. Kan också användas till soppor eller som smaksättare. Läs mer > Om tempura. Se recept via länk nedan. > Klassisk tempura. Läs mer om ingredienserna, klicka på respektive ingrediens. Det finns färdig tempurasås att köpa, företrädesvis i asiatiska butiker.

Passar till

Klassisk tempura

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem