Murasaki - japansk sojasås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Ger antal dl: 5

Sås till skaldjur >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Murasaki - japansk sojasås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 79

Kcal / portion: 73

GBR (GI) / port: 1

Recept: 363 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 0%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 92 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sås till skaldjur > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (7 min )

  1. Skär kombun i centimeterstora bitar.
  2. Blanda ingredienserna i en glasburk med lock och ställ in i kylskåp.
  3. Låt stå i en månad eller i ett år. Smaken blir bättre med tiden.
  4. Snabbvarianten: För att slippa vänta i en månad eller mer, kan man fuska genom att koka upp såsen och låta den sjuda i några minuter. Sila den genom finmaskig sil(-duk) och låt svalna.

Kockens kommentar

Passar till allehanda japansk och koreansk mat.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem