Guacamole, mexikansk avokadoröra
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal dl: 5

Kockskolan:

 

Om dippsåser >

 

 

Guacamole konserv

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Guacamole, mexikansk avokadoröra

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 137

GBR (GI) / port: 0

Recept: 686 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 12%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 104 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om dippsåser > Äts ej

Guacamole konserv Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (15 min )

Se film, klicka på "Natasha" under bilden ovan.

  1. Förbered: Finhacka koriander, lök och tomat. Blöt tomat torkas av lite i handduk eller hushållspapper för att inte röran skall bli för lös. Majskorn kan ingå om så önskas, liksom chili, vitlök och spiskummin (se filmen).
  2. Halvera avokado och ta bort kärnan. Gröp ur köttet med en sked. Lägg i skål och mosa med potatisstöt.
  3. Röra: Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Smaka av med kryddor. 
  4. Täck ytan med plastfilm i avvaktan på servering. Utsätts den för luft svartnar avokadon efter en stund. Ställ i kyl.

Kockens kommentar

Avokado är frukten från från dito träd som blir 15-20 meter höga hemmahörande i Mellanamerika. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Alternativ

Mexikansk guacamole med chili

Mild avokadoröra

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem