Tzatziki (tsatsiki, cocik) - grundrecept
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 5

Om vita såser >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tzatziki (tsatsiki, cocik) - grundrecept

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 103

GBR (GI) / port: 0

Recept: 514 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 7%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 109 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om vita såser > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Riv gurka. Lägg i durkslag och salta den lätt. Låt rinna av minst 30 minuter.
  2. Skala och finhacka eller pressa vitlök.
  3. Blanda vitlök med yoghurt och andra eventuella ingredienser.
  4. Krama ur gurkan och blanda ner. Smaka av.

Kockens kommentar

Tzatziki är en kall vitlökssås från det grekiska köket, känd i hela världen. Mycket populär även i Turkiet (= cacik) liksom i Balkanländer, Iran med flera. Den innehåller (get- eller får-)yoghurt, riven och avrunnen gurka, vitlök och olivolja. Kan smaksättas med, dill, persilja, mynta, vinäger eller citron (se alternativt recept nedan). Såsen serveras gärna till kryddstark mat och till grillat kött eller fisk. Populär i Grekland och Turkiet som förrätt med vitt bröd eller som dippsås med grönsaker. Läs mer > Om inlagd gurka.

Alternativ, pasar till

Tsatsiki, grekisk yoghurtsås

Souvlaki med pita

Bifteki, lammfärsbullar

Lammstek på grekiskt vis

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem