Tahinipasta, tillbehör till orientalisk mat
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Sats dl: 2

 

Kockskolan:

 

Tahinipasta färdig }

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tahinipasta, tillbehör till orientalisk mat

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 527

Kcal / portion: 577

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1153 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 54%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 5%

Portionsvikt: 109 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Tahinipasta färdig } Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (5 min )

  1. Lägg alla ingredienser i en matmixer. Mixa tills slät massa.

Kockens kommentar

Tahini är en oljerik sesampasta från Mellanöstern. Pastan har gamla anor och omnämns i en arabisk kokbok från 1400-talet. Ordet tahini betyder mala. Pastan förekommer också i det israeliska köket. Används som tillbehör till mat, särskilt till orientalisk mat. Tahini blandas gärna med bönor av olika slag (hummus) och ingår till exempel i taratosås (se dito recept). Finns färdig att köpa i välsorterade butiker (läs mer > Färdig tahinipasta). 

Passar till

Hummus med tahini

Taratosås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem