Kikärtsröra, hummus
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Sats dl: 5

 

Kockskolan:

 

Om kikärter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kikärtsröra, hummus

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 185

Kcal / portion: 180

GBR (GI) / port: 4

Recept: 901 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 10%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 5%

Portionsvikt: 98 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om kikärter > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (10 min )

  1. Skölj kikärterna i kallt vatten. Skala och hacka vitlök och rödlök. Skär gärna av en skiva rödlök till garnering.
  2. Hetta upp olja i en panna. Fräs löken och bönorna någon minut.
  3. Lägg över i en matberedare och tillsätt olja, soja och sambal. Pressa över citron. Mixa till jämn smet. Smaka av med salt. Garnera med rödlök.

Kockens kommentar

Passar som tillbehör till mat, dipp eller smörgåspålägg.

Hummus är ursprungligen kikärtsröra med tahini. Tahini är pasta av malda sesamfrön. Förekommer i många olika varianter.

Passar till

Aprikos- och hasselnötsbröd

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem