Hummer med ingefärssås (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så kokas hummer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hummer med ingefärssås (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 509

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2036 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 12%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 331 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så kokas hummer > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Bryt loss hummerstjärten och klipp upp skalet. Var försiktig så att inte köttet skadas. Klipp bort skalet på klorna.
  2. Finriv ingefära och limeskal.
    Finhacka även dillen.
  3. Raita: Koka upp vatten och skålla (lägg i) tomaterna i 10 sekunder. Spola dem i kallt vatten och skala.
  4. Dela tomaterna på mitten och gröp ur kärnhuset. Skär dem i små fyrkanter. Blanda med limeskal och dill.
  5. Sås: Koka upp anissprit, grädde, fond, ingefära och saffran. Låt småkoka på medellåg värme i några minuter.
  6. Rör ner smör försiktigt, bit för bit, tills allt smör har absorberats av såsen. Salta och peppra.

Kockens kommentar

Rättan kan tillredas i förväg. Ställ hummer och raita kallt. Värm upp såsen före servering och lägg upp. Den ätbara delen av en kokt hummer är cirka 1/3-del. Köttandelen utgör cirka 1/4-del. Resten är skal, gälar, ben och utrinnande vatten. Läs mer > klicka på ingrediens > Hummer.

 Hummer

Vikt

Ätbart

Köttvikt

 Liten

400 g

135 g

95 g

 Medel

600 g

200 g

145 g

 Stor 

800 g

270 g

190 g

 Större

1000 g

330 g

240 g


Använd skalen att koka buljong och hummersoppa. Se recept via länk nedan > Koka hummerbuljong. 

Alternativ

Hemkokt hummer

Koka hummerbuljong

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem