Smördegsinbakad hel basilikabrie (ostefterrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 30

Så ugnsteks ost >

 

 

Om inbakning >

 

 

Om smördegar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Smördegsinbakad hel basilikabrie (ostefterrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 332

Kcal / portion: 146

GBR (GI) / port: 0

Recept: 4379 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 27%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 44 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så ugnsteks ost > Äts ej

Om inbakning > Äts ej

Om smördegar > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Mixa basilika med soltorkade tomater.
  3. Halvera brieosten på längden i två plattor. Lägg den undre halvan i en passande rund ugnsfast form med kant. Formen bör vara något störren än osten.
  4. Bred ut basilikamixet och lägg på den andra plattan.
  5. Ta ut smördegen ur kylskåpet. Klä in osten med smördeg.
  6. Sätt in osten i ugen i cirka 20 minuter.

Kockens kommentar

Används frysta smördegsplattor tinas de i förväg, men se till att de är kalla och mjuka vid beredning och tillagning. Kavla ut plattorna till halv tjocklek på mjölat bord. Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.

Alternativ

Blixtsmördeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem