Klassiska fraspannkakor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Sats ā 6 styck: 2

Så lagas pannkakor >

 

 

Om pannkakor >

 

 

Så vispas grädde >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Klassiska fraspannkakor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 358

Kcal / portion: 1303

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2606 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 31%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 364 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas pannkakor > Äts ej

Om pannkakor > Äts ej

Så vispas grädde > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Smet: Vispa samman mjöl med vatten till jämn smet. Låt stå och svälla i cirka 1 timme.
  2. Smält smör och låt svalna något.
  3. Vispa grädde till hårt skum.
  4. Tillsätt socker och smör i smeten och rör ihop. Vänd ner grädden.
  5. Grädda: Laggen (pannan) smörjes inför första omgången. Stek tunna pannkakor på medelhög värme. Pannkakorna gräddas endast på ena sidan ett par minuter tills undersidan fått färg, kanterna blivit frasiga och ovansidan stelnat.
  6. Pannkakorna rullas ihop på laggen och serveras med sylt eller med tillbehör efter egen smak.

Kockens kommentar

Vanliga pannkakor kallas ibland fraspannkakor för att det låter gott, men på klassiskt vis ingår uppvispad grädde i smeden. Läs mer > Så lagas pannkakor.

Alternativ

Pannkakor grundrecept

Crępes sucrée, franska efterrättspannkakor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem