Crêpes au chocolat, chokladpannkakor fyllda med frukt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

Så lagas pannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Crêpes au chocolat, chokladpannkakor fyllda med frukt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 632

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2528 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 5%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 480 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om pannkakor > Äts ej

Så lagas pannkakor > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Smet: Vispa upp ägg med mjölk. Vispa i mjöl och kakao till klimpfri slät smet. Tillsätt vatten och socker. Låt smeten vila i 2 timmar i kylskåp.
  3. Grädda: Smält smör i en stekpanna. Stek tunna pannkakor. Läs mer > Crêpes fines sucrée.
  4. Fyllning: Skär frukt i tärningar. Fördela över pannkakorna. Fördela kesella. Rulla ihop. Riv choklad över.
  5. Sätt in i ugnen. Låt chokladen smälta lite men fyllningen ska fortfarande vara kall. Lägg på tallrik och ringla sirap över.

Kockens kommentar

Vatten i smeten ger extra tunna pannkakor på franskt vis. Crêpes au chocolat är mycket populära i Frankrike. Säljs i creperier (gatukök), vanligt förekommande på semesterorter. Läs mer > Om pannkakor.

Tillhörande recept

Crêpes finses sucrée, franska efterrättspannkakor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem