Plättbakelser / pannkakstårta med bär, sylt och grädde
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal små plättar: 30

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

Plättlagg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Plättbakelser / pannkakstårta med bär, sylt och grädde

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 192

Kcal / portion: 103

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3077 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 12%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 53 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om pannkakor > Äts ej

Plättlagg > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Smet: Blanda vetemjöl, salt, socker och hälften av mjölken. Vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen.
  2. Smält matfettet och rör ner det i smeten (då behövs inget extra matfett vid gräddning).
  3. Plättar gräddas i en särskild plättlagg. Beräkna 2-3 matskedar smet till varje plätt.
  4. Grädda plättarna på medelhög värme. När smeten har stelnat är det dags att vända plättarna till andra sidan.
  5. Vispa grädden till ett hårt skum. Varva plättarna med grädde och sylt till små plättbakelser med 4-5 plättar i varje.
  6. Servera med bär eller frukt.

Kockens kommentar

Pannkakstårta är samma recept fast med stora plättar.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem