Pannkaka med glass och jordgubbar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal pannkakor: 10

 

Kockskolan:

 

Om pannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pannkaka med glass och jordgubbar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 281

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2807 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 8%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 182 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om pannkakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Smet: Blanda mjöl, salt, socker och hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt äggen och resten av mjölken. Smält matfettet och rör ner det i smeten (då behövs inget extra fett att steka i vid gräddning).
  2. Grädda: Hetta upp en stekpanna. Beräkna cirka 1 dl smet till en pannkaka. Grädda pannkakorna på medelhög värme. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända pannkakan till andra sidan.
  3. Servera de nygräddade pannkakorna med vaniljglass och färska jordgubbar.

 

Kockens kommentar

Pannkakor brukar också serveras med bärsylt eller fruktmos.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem