Kokta tjocka revbensspjäll med rotsaker
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 3

 

Kockskolan:

 

Så lagas revbensspjäll >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kokta tjocka revbensspjäll med rotsaker

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 703

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2108 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 9%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 506 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas revbensspjäll > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (3 tim )

  1. Skala lök och morötter. Skär lök, selleri och morötter i mindre bitar.
  2. Lägg revbenen i en kastrull. Spola med lite kallt vatten i 5 minuter.
  3. Lägg i grönsakerna. Fyll upp med vatten så det täcker. Sätt på spisen. Koka upp. Koka tills köttet känns mört, 2-3 timmar. Ta upp köttet. Sila vätskan.
  4. Tillbehör: Skala alla rotsaker och skär i bitar. Koka i buljongen från revbenen. Slå i grädde. Koka upp. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av med maizena.

Kockens kommentar

Revbensspjäll är bra för man får väldigt mycket smak för lite pengar, lägg till rotsaker som inte kostar något och så gott blir det här en trevlig middag.

Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men mycket av fettet (30-40%) rinner ut när det kokas. Motsvarar cirka 5% av totalvikten. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion. 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem