Wienerkammar (kammar)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal kammar (8 st/plåt) : 32

Om smördegar >

 

 

Om smördegsbakelser >

 

 

Om laminerade degar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Wienerkammar (kammar)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 438

Kcal / portion: 174

GBR (GI) / port: 4

Recept: 5579 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 26%

Kolhydrater: 44%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 40 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om smördegar > Äts ej

Om smördegsbakelser > Äts ej

Om laminerade degar > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (10 min + 3 tim )

  1. Deg: Tillred "svensk" wienerbrödsdeg enligt recept Svenska wienerbröd. Grundreceptet och ingredienslistan räcker till 32 kammar.

    Tillred inte en mindre deg om färre bröd önskas. Baka hel sats och dela utkavlad deg (ej vikt deg) i två delar (ā 16 bröd) eller fyra delar (ā 8 bröd) . Den del som inte används kan sparas inplastad i kylskåp i 1-2 dagar eller frysas i 2-3 månader. Läs mer > Om smördegar.

Tillredning halv sats, 2 plåtar = 16 kammar:

  1. Fyllning: Riv eller finfördela mandelmassa i små bitar. Rör samman med lite vatten till en smidig och bredbar smet.
  2. Kavla ut degen till en platta 30x32 cm. Bred ut fyllning på mittersta tredjedelen. Vik sidorna över fyllningen så att de bildar 3 lager (3-slag). Skär längden i 8 bitar ā 4 cm. Skär 4 jack (= "fingrar"), 2 cm långa i ena långsidan på varje bit. 
  3. Lägg bröden på ugnsplåt med bakplåtspapper. Böj kammar lite så att jacken öppnar sig. Låt jäsa i 1-1Ŋ timme utan att täcka över. 
  4. Förvärm ugnen till 250°C
  5. Garnering: Pensla bröden med uppvispad ägg. Strö över pärlsocker och hackad mandel.
  6. Grädda mitt i ugn i cirka 7 minuter. 
  7. Låt svalna på galler. Bör ätas nygräddade.

Kockens kommentar

Kammarna kan bakas utan fyllning. En alternativ fyllning är hackade nötter blandat med smör och socker.

Tillhörande recept

Wienerbrödsdeg - grundrecept

Hemlagad mandelmassa

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem