Lutfisk
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om vita såser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lutfisk

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 487

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1947 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 5%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 515 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om vita såser > Äts ej

...

Skapat av
Pia, Kockskolan

Tillagning (1 tim + 2 tim )

  1. Färdig lutfisk finns inplastad att köpa. Följ anvisningen på förpackningen. Torkad lutfisk sköljs och lägg i vatten i minst 2 timmar och högst i 1 dygn.
  2. Sätt ugnen på 200ºC.
  3. Lägg fisken i en smord ugnsfast form med skinn­sidan ner. Täck formen med ­folie och koka fisken i cirka 45 minuter. Häll av vattnet innan servering.
  4. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  5. Sås: Smält smör i en kastrull och vispa ner mjöl. Tillsätt grädde, mjölk och senap under omrörning. Låt såsen småkoka i några minuter.
  6. Servera fisken med potatis, sås och senap. Häll över mald eller krossad kryddpeppar.

Kockens kommentar

Fastare fisk erhålles om den läggs i kallt vatten som byts några gånger. Om fryst lutfisk tinas i vatten så behöver den inte blötläggas. Fisken kan tillredas i gryta/kastrull. Låt den sjuda utan vatten på svag värme och under lock i 20 minuter.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem