Klassisk räkcocktail (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tillbehör:

 

Cocktailglas >

 

 

Om Rhode Islandsås >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Klassisk räkcocktail (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 102

GBR (GI) / port: 0

Recept: 408 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 5%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 104 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Cocktailglas > %

Om Rhode Islandsås > %

...

Skapat av
Werner Vögeli

Tillagning (15 min )

  1. Tillred hemlagad Rode Islandssås och koka vit sparris om sådan önskas. Se separat recept via länk nedan.
  2. Skala räkor.
  3. Lägg ett salladsblad i ett cocktailglas.
    Fyll på med räkor, sparris och sås.
  4. Salta lätt och vrid några varv med pepparkvarn över. Strö över lite paprikapulver om detta önskas.
  5. Garnera med citronskiva, eller pressa lite juice över.

Kockens kommentar

Räkcocktail är en 1950-tals klassiker skapad av Hovtraktören Werner Vögeli. Originalet bestod av färskkokt vit sparris, vilket naturligtvis är mycket godare. Han skapade också Rhode Islandssåsen som hör till (läs mer > Om Rhode Islandssås). Laga gärna originalreceptet för såsen. Se separat recept via länk nedan. I såsoriginalet ingår finhackad röd paprika. Paprikapulver är därför ett lämpligt tillval. Byts räkorna ut mot krabbkött, så får man inte helt oväntat en krabbcocktail.

50-tals nostalgi

Förrätt: Räkcocktail

Huvudrätt: Pepparbiff

Efterrätt: Mockamousse

Klassisk Rhode Islandsås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem