Ångkokta japanska jätteräkor (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Tigerräkor ett miljöhot >

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ångkokta japanska jätteräkor (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 116

GBR (GI) / port: 0

Recept: 465 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 0%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 154 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tigerräkor ett miljöhot > %

 

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (18 min )

  1. Skala räkorna. Skär ett snitt på stjärtens ovansida och ta bort tarmen. Skala och finhacka schalottenlök.
  2. Fräs löken mjuk (får ej brännas) i lite olja på medelvärme i panna ca 5 minuter.
  3. Koka upp vatten till ångkokning. Ångkoka räkorna i 2-5 minuter beroende på storlek, de är klara när de fått en rosa/vit färg.
  4. Lägg räkor i en skål, häll på fisksåsen. Tillsätt löken och riv/strö ingefära och citrongräs över. Servera.

Kockens kommentar

Har man inte en ångkokare kan man koka i en eldfast form i ett vattenbad i en kastrull med lock. Ställ något under formen, så att den inte nuddar vattnet. Asiatiska ånkokare (steamers), gjorda i bambu, är billiga och utmärkta för ändamålet. De placeras ovanpå en kastrull.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem