Halstrade jätteräkor (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Tigerräkor ett miljöhot >

 

 

Grillpanna >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Halstrade jätteräkor (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 252

Kcal / portion: 390

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1559 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 21%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 155 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej

Grillpanna > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (10 min + 24 tim )

  1. Såsen: Bör lagas dagen före, för rätt smak. Skala och finhacka vitlöken. Fräs den mjuk i olja på medelvärme i en stekpanna cirka 5 minuter.
  2. Lägg vitlök, timjan, rosmarin, anissprit, limejuice i matberedare och mixa till jämn sås. Tillsätt olivolja och kör 2 minuter till. Salta och peppra. Värm såsen före servering.
  3. Skala räkorna. Vänd dem i olja och timjan.
  4. Halstra: Hetta upp en grillpanna eller en stekpanna på högsta värme. Grilla räkorna i torr panna 1-2 minuter på vardera sidan, till de blir rödvita.
  5. Garnera med lite sallad. Servera.

Kockens kommentar

Undvik odlade tigerräkor från Sydostasien. Dessa odlas i dammar i mangroveträsken. Dammarna blir fort förorenade och hotar att förstöra miljön. Räkor är också förorenade med kemikalier etc. Köp i stället vildfångade.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem