Sparris med vispat brynt smör och pocherat ägg
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Kryddgrönt till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sparris med vispat brynt smör och pocherat ägg

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 323

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1290 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 21%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 149 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Smör normalsaltat 100.0 gram 56%

Kryddgrönt till garnering 0%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Skär av det träiga på sparris.
  2. Häll lite ättika i små koppar. Knäck i ett ägg i varje kopp. Låt stå i 5 minuter.
  3. Koka upp rikligt med vattten i en kastrull. Häll försiktigt i ägget. Låt det pochera i 5-6 minuter beroende på äggets storlek.
  4. Bryn ¼ av smör och låt det svalna något. Vispa sedan upp det med resten av smöret tills det blir vitt och fluffigt.
  5. Stek sparrisen i smör på medelvärme cirka 3 minuter. Salta och peppra.
  6. Lägg upp sparrisarna på tallrik. Lägg på ägget. Servera smöret i en kopp. Garnera med lite fina blad som t. ex. senapsört eller körvel.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem