Ungsbakad kronärtskocka på spanskt vis med björnbärssalsa (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

el. sambal oelek }

 

 

Lime färskpressad

0.5 

styck

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ungsbakad kronärtskocka på spanskt vis med björnbärssalsa (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 281

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1125 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 11%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 5%

Portionsvikt: 192 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

el. sambal oelek } 0%

Lime färskpressad 0.5 styck 1%

Salt 0%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugen på 150°C.
  2. Använd baksidan på en gaffel och borra ett hål i mitten av kronärtskockan. Häll olja och salt i hålet. Sätt in i ugnen i 1 timme.
  3. Skala vitlök.
  4. Häll björnbär, vitlök och sambal i en matberedare. Pressa ner limesaft och tillsätt lite salt. Mixa väl.

Kockens kommentar

Passar som förrätt, lätt måltid eller som annorlunda drinktilltugg. En annan spansk variant är att tunnskiva färsk kronärtskocksbotten och servera den med citron och salt.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem