Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om carpaccio >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 411

GBR (GI) / port: 10

Recept: 1645 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 9%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 288 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om carpaccio > Äts ej

...

Skapat av
Rent-a-Chef

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Tag bort dåliga blad och lägg rucolan i kallt vatten. Hyvla parmesanosten med osthyvel och mosa den sedan i handen till mindre bitar.
  2. Koka rödbetorna med skalet på i saltat vatten på medelvärme i 35-40 minuter. Sila av vattnet och låt dem svalna.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna så att de blir gyllenbruna.
  4. Blanda balsamvinäger, kanelstång samt socker i en kastrull och låt sjuda på medellåg värme tills blandningen fått en krämaktig konstistens. Om blandningen inte tjocknar, tillsätt då lite majsmjöl utblandat i vatten.
  5. Skär rödbetorna i riktigt tunna skivor med en osthyvel eller mandolin och lägg i en ring på tallrikarna. Gör en boll av rucolasallaten och lägg i mitten.
  6. Ringla över olivoljan samt glazén och toppa med pinjenötter samt parmesan. Garnera med basilika och någon skiva parmesan.

Meny ā la Rent a Chef:

Förrätt: Rödbetscarpaccio

Huvudrätt: Rosmarinsdoftande lammrygg

Efterrätt: Karamelliserade äpplen

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem