Marmeladkonfekt, konfektmarmelad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Satser (ā 60st): 1

Om konfektmarmelad >

 

 

Om marmelad >

 

 

Om vattenförändringar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Marmeladkonfekt, konfektmarmelad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 235

Kcal / portion: 1984

GBR (GI) / port: 179

Recept: 1984 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 0%

Kolhydrater: 58%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 845 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om konfektmarmelad > Äts ej

Om marmelad > Äts ej

Om vattenförändringar > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min + 3 tim )

  1. Koka upp juice och vatten i en kastrull. Blanda pektin med lite av sockret. Tillsätt och låt koka kraftigt i 1 minut. Rör om och tillsätt resten av sockret.
  2. Skumma bladningen (ta bort ev. skum). Dela blandningen i fler kastruller om olika färg önskas och droppa i karamellfärg.
  3. Häll upp massan i form(-ar) med rak kant. Massans höjd 1-2,5 cm (hel sats med 2,5 cm kuber = 15x25 cm form). Låt massan kallna/stelna i 2-3 timmar.
  4. Stjälp upp marmeladen på smörpapper. Skär i tärningar. Rulla dem i socker. Låt bitarna torka i rumstemperatur. Vänd dem några gånger.

Kockens kommentar

Annan fruktjuice kan också användas. Marmelad­konfekt är en variant av marmelad. Läs mer > Om marmelad.

Alternativ: Låt marmeladen kallna i form över natt. Häll socker i en plastpåse och och skaka marmelad­bitar försiktigt i påsen. Låt torka. Marmeladen förvaras i rumstemperatur eller i kylskåp. Hållbar cirka två veckor.

Vattenreduktion = avdunstad vätska. Läs mer > Om vattenförändringar.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem