Parfait glacé au café, klassisk kaffeparfait
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

Så vispas grädde >

 

 

Värma i vattenbad >

 

 

Om parfait >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Parfait glacé au café, klassisk kaffeparfait

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 371

Kcal / portion: 279

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2236 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 25%

Kolhydrater: 32%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 75 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så vispas grädde > Äts ej

Värma i vattenbad > Äts ej

Om parfait > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 4 tim )

Se film, klicka på "Bon Appętit" under bilden ovan. Filmreceptet tillreds med het sockerlag på samma sätt som i recept Parfait glacé (se dito recept via länk nedan). Här värmer vi äggmassan i stället i vattenbad.

  1. Vattenbad: Koka upp vatten i kastrull. Dela gulor från vita (läs mer > Värma i vattenbad). Vispa äggulor, socker och kaffepulver i badskålen tills krämen tjocknar.
  2. Kräm: Ta av från värmen och häll över i en skål för att inte efterkoka. Sila krämen om den är klimpig. Fortsätt vispa till en lätt och luftig, avsvalnad kräm. Ställ in i kylen.
  3. Smöra en form (brödform) och klä in den med bakplåtspapper.
  4. Parfait: Mjukvispa grädde (läs mer > Så vispas grädde). Läs mer > Så vispas grädde. Blanda grädden med kaffekrämen. Häll i form. Täck med bakplåtspapper. Dunka formen i bordet några gånger för att bli av med luftbubblor. Kan också fördelas i portionsformar. Ställ in i frysen i 3-4 timmar (fryses inte i filmen).
  5. Servera: Ta ut och lägg upp. Garnera gärna med lite hyvlad mörk choklad, krossade kaffebönor eller valnötter.

Kockens kommentar

Parfait är en frusen dessert på ägg, socker och grädde. En parfait kan smaksättas på olika sätt med vanilj, choklad, fruktpuré och annat. Ursprungligen var parfait i Frankrike smaksatt med kaffe. Läs mer > Om parfait.

Crčme Chantilly är lättvispad grädde med florsocker namngivet efter slottet med samma namn. Läs mer > ā la Chantilly.

Alternativ

Parfait glacé

Vaniljparfait på Arlas vis

Limeparfait

Hjortronparfait

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem