Världens näst godaste sås till torskrygg
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 5

 

Kockskolan:

 

Om smörsåser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Världens näst godaste sås till torskrygg

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 467

Kcal / portion: 235

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1175 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 51%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 50 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om smörsåser > Äts ej

...

Tillagning (1 tim )

Se film, klicka på "Tommy" under bilden.

  1. Sätt ugnen på 60°C. Skruva av gaspatronen på sifonen som måste vara ugnssäker.
  2. Bryn smör, men bränn det inte. Se recept via länk nedan > Brynt smör.
  3. Separera äggvita från äggula. Pressa citronjuice.
  4. Vispa samman ägg med citronjuice och lite salt. Tillsätt smöret.
  5. Fyll såsen i sifonen och lägg in den i ugnen i 1 timme. 
  6. När maten är klar (i filmen stekt torsk) tas sifonen ut ur ugnen, gaspatronen sätts på och sås sprutas över anrättningen.

Kockens kommentar

Brynt smör är en utmärkt smaksättare i olika sammanhang, till exempel av vaniljglass. Den får dock inte brynas för mycket för då får den bitter smak. Se receptet.

Näst godast för att Tommy kom två i en tävling där denna sås ingick i maträtten. 

Tillhörande recept

Brynt smör

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem