Senap av pulver
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Mängd sås dl: 3

Om senapssåser >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Senap av pulver

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 271

Kcal / portion: 277

GBR (GI) / port: 2

Recept: 832 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 17%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 102 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om senapssåser > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min )

Traditionell senap med pulver:

  1. Blanda senapspulver och mjöl i en skål.
  2. Koka upp vattnet och tillsätt det under kraftig omrörning. Låt stå cirka 20 minuter.
  3. Rör ner ättika/vinäger, salt, socker och olja.

Senapspulver med grädde:

  1. Blanda i en kastrull senapspulver, socker, grädde och potatismjöl. Värm upp försiktigt under omrörning tills den börjar sjuda.
  2. Ta av från plattan och låt svalna under omrörning. Smaka av med ättika och salt.

Senap blir bäst om den får stå några dagar och "mogna". Förvara senap svalt i burk med lock.

Kockens kommentar

Senap kan varieras med olika mängd av ättika, vin, vinäger, matolja, peppar, salt, kryddnejlika, kanel, socker, pepparrot med mera enligt egen smak och uppfinningsrikedom. Är senapen för rinnig tillsätts lite stärkelsemjöl. Äggula och grädde ger mildare senap.

Alternativ

Stark söt senap

Mild senap

Skånsk senap

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem