Buljongkokt råris till mat
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner ā 2 dl: 4

 

Kockskolan:

 

Så lagas ris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Buljongkokt råris till mat

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 77

Kcal / portion: 230

GBR (GI) / port: 12

Recept: 922 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 297 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas ris > Äts ej

...

Tillagning (40 min + 30 min )

  1. Skölj och blötlägg eventuellt riset i kallt vatten, enligt anvisning på förpackning.
  2. Koka upp vatten med fond och kryddor. Tillsätt riset och koka under lock på svag värme, tills all buljong har kokat in och riset är klart. Tillse att riset inte bränns vid.
  3. Koktid varierande 10-45 minuter Se förpackning.

Kockens kommentar

Gurkmeja och saffran gör riset gult och ger extra smak.

Passar till

Het kärlekskyckling

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem