Saffransrisotto (tillbehör)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner ā 2,5 dl: 4

Kockskolan:

 

Om ris >

 

 

Så lagas ris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Saffransrisotto (tillbehör)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 327

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1309 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 4%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 238 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om ris > Äts ej

Så lagas ris > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Skala och finhacka lök.
  2. Fräs lök och ris i matfett (olja) i en kastrull några minuter på medelvärme tills det börjar ta färg. Häll på vin och låt det koka in i cirka 5 minuter.
  3. Koka samtidigt upp vatten med fond i en kastrull. Tillsätt saffran och blanda den heta buljongen med riset. Låt sjuda tills vätskan koka in i riset. Smaka av med salt. När risotton är färdig skall risgrynen vara mjuka och krämiga.
  4. Garnera med hyvlad parmesanost.

Kockens kommentar

Passar väl till stekt kött och fisk. För att risotton skall få den "rätta" krämigheten används medelkornigt ris som arborio eller avoriris. Läs mer > Om ris.

Läs mer

Risottoris grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem