Hjortstek med svarta vinbär, äpple och rotselleri
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Äpple utan skal

1.0 

styck

Karljohansvamp

200.0 

gram

Smör till stekning

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hjortstek med svarta vinbär, äpple och rotselleri

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 681

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2722 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 7%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 516 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Äpple utan skal 1.0 styck 2%

Karljohansvamp 200.0 gram 3%

Smör till stekning 1.0 msk 4%

...

Skapat av
Tommy Myllymäki

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 125°C. Krydda hjortstek med salt och peppar. Hetta upp smör i stekpanna. Lägg i timjankvist. Stek hjorten gyllene runt om.
  2. Lyft upp steken och stick in en termometer till mittten av köttet. Stek färdig i ugnen till en innertemperatur på 54°C, 30 40 minuter. Låt vila 15 minuter innan servering.
  3. Skala och skär ner selleri. Koka upp selleri och vatten. Tillsätt grädde och koka sellerin är mjuk. Mixa i en blender bara sellerin med lite av vätskan och smör, precis så att mixern orkar driva runt. Mixa till en slät kräm. Smaka av med salt.
  4. Koka ihop vatten och fond med gelé, fänkålsfrö och vinäger till god smak. Red av med maizena. Smaka av med salt och mycket svartpeppar.
  5. Skär ner äpple och svamp. Stek gyllene i smör. Krydda med salt och peppar.

Kockens kommentar

Finns inte färsk karljohan går det bra med 25 gram torkad till 4 portioner.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem