Krämig viltskavsgratäng
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om skav >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Krämig viltskavsgratäng

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 737

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2947 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 10%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 437 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om skav > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Förbered: Lättina viltskav och tranbär. Det tar cirka en halvtimme. Rensa och skiva svamp. Hacka timjan och blanda med socker och tranbär. Skala och skiva rotselleri tunt. 
  2. Sätt ugnen på 175ºC.
  3. Svamp: Kantareller steks i torr panna tills de slutat släppa fukt i pannan. Champinjoner behöver inte torrstekas. Tillsätt smör och stek svampen i cirka 5 minuter tills den fått lite färg. Salta, peppra. Lägg åt sidan.
  4. Skav: Tillsätt extra smör och bryn skaven i 5 minuter utan att bränna. Salta och peppra.
  5. Kärna ur äpplena och skiva tunt.
  6. Gratäng: Smöra en ugnssäker form. Bred ut rotsellerin i botten på formen. Varva svamp, skav och äpple ovanpå. Grovriv cheddarost över gratängen. Slå på grädde. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
  7. Ta ut formen och slå på de sockrade tranbären. Servera.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem