Krusbärskräm, krusbärskompott
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om fruktkräm, kompott >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Krusbärskräm, krusbärskompott

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 65

Kcal / portion: 183

GBR (GI) / port: 2

Recept: 733 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 1%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 284 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om fruktkräm, kompott > Äts ej

...

Skapat av
Arla

Tillagning (20 min )

  1. Snoppa och skölj krusbären. Rör ut potatismjöl i lite vatten. 
  2. Koka upp resten av vattnet i en kastrull. Lägg i krusbären och koka ett par minuter.
  3. Tillsätt socker och koka tills bären är mjuka.
  4. Dra kastrullen från plattan. Rör ner potatismjölet. Ge krämen ett snabbt uppkok.
  5. Servera krämen ljummen eller kall med mjölk till.

Kockens kommentar

Skillnaden mellan fruktkräm och dito kompott är att kräm är slät medan kompott innehåller hel eller bitar av frukt. Läs mer > Om fruktkräm, kompott.

Alternativ

Gammaldags fruktkräm

Raberberkräm, kompott

Klassisk nyponsoppa

Jordgubbskräm

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem