Gammaldags fruktkompott, fruktkräm av torkad frukt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om fruktkräm, kompott >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gammaldags fruktkompott, fruktkräm av torkad frukt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 96

Kcal / portion: 301

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1206 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 1%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 315 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om fruktkräm, kompott > Äts ej

...

Skapat av
Arla

Tillagning (30 min )

  1. Rör ihop potatismjöl med lite av vattnet.
  2. Lägg frukten i en kastrull. Tillsätt resterande vatten och låt koka cirka 10 minuter på svag värme.
  3. Tillsätt socker och låt koka ytterligare 5 minuter.
  4. Dra kastrullen från värmen. Rör ner redningen. Ställ tillbaka på värmen och låt koka upp.
  5. Häll upp krämen i en skål. Servera krämen ljummen eller kall med mjölk till.

Kockens kommentar

Fruktkräm och kompott var förr vanligt under vintermånaderna i Skandinavien då färsk frukt var en bristvara. I stället använde man torkad frukt som kokades upp med stärkelsemjöl. Skillnaden mellan fruktkräm och dito kompott är att kräm är slät medan kompott innehåller hela eller bitar av frukt. Läs mer > Om fruktkräm, kompott.

Alternativ

Rabarberkompott

Krusbärskompott

Körsbärskompott

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem