Soupe de melon, melonsoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om fruktsoppa, -kräm >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Soupe de melon, melonsoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 55

Kcal / portion: 102

GBR (GI) / port: 4

Recept: 406 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 185 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om fruktsoppa, -kräm > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Halvera melon, ta bort kärnhus och gröp ur fruktköttet med en sked. Spar skalen om de skall användas som serveringsskål (som på bilden ovan). Skär i så fall av en bit i botten så att den står stadigt.
  2. Tärna 1/4-del av fruktköttet. Lägg åt sidan.
  3. Mixa resten med mixerstav eller i matberedare. Kan också mosas med gaffel. Önskas finare soppa, passera moset genom fin sil.
  4. Smaksätt: Pressa apelsiner och tillsätt juicen. Smaksätt med socker och ingefära, eller enligt egen smak. Lägg i melontärningarna. Kyl soppan.
  5. Servera. Några isbitar i soppan håller den kall. Garnera med kryddgrönt, till exempel med mynta. 

Kockens kommentar

Lite alkohol på franskt vis kan passa i soppan, till exempel en skvätt pastis.

Alternativ

Klassisk nyponsoppa

Äppelsoppa

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem