Oliver Salad, rysk potatissallad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

Kockskolan:

 

Om potatissallad >

 

 

Om sallader >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Oliver Salad, rysk potatissallad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 394

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3150 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 12%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 267 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om potatissallad > Äts ej

Om sallader > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim )

Se film, klicka på "Tatyana" under bilden ovan.

  1. Förkoka skalad potatis och morötter al dente (med tuggmotstånd). Låt dem kallna och skär i tärningar. Hårdkoka ägg, skala, låt kallna och tärna. Skär gurka och lök i små bitar. Hacka dill.
  2. Blanda allt hack och ärter i en stor skål. Tillsätt gräddfil, majonnäs, salt och peppar enligt eget tycke och blanda runt. Smaka av, tillsätt mer salt och majonnäs vid behov.
  3. Ställ i kylskåp. Kan med fördel serveras nästa dag.

Kockens kommentar

Det finns olika ryska sallader, denna med majonnäs. En annan klassiker är kokt potatis blandat med kokta rödbetor i en marinad på olja, vinäger, fransk senap, socker, kajennpeppar, salt och peppar.

Alternativ

Klassisk potatissallad med purjolök

Klassisk fin potatissallad

Fransk-svensk potatissallad

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem