Fransk-svensk potatissallad med crème fraiche
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

 

Kockskolan:

 

Om potatissallad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fransk-svensk potatissallad med crème fraiche

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 297

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1781 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 7%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 292 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om potatissallad > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Tvätta och skär ner potatis i mindre bitar. Koka i saltat vatten tills den är mjuk (färskpotatis cirka 8 minuter).
  2. Häll bort kokvattnet och låt rinna av.
  3. Häll över olivolja. Salta och peppra.
  4. Skölj och strimla purjolök.
  5. Lägg crème fraiche, dijonsenap, purjolök och skal av citron i en kastrull. Rör om och koka upp. Låt svalna.
  6. Blanda alla ingredienser och lite av spadet från kaprisen.

Kockens kommentar

Potatissallad tillreds av kokt potatis, helst nykokt och avsvalnad. Det finns två huvudvarianter, dels potatis blandad med vinägrett vilket brukar benämnas "fransk" potatissallad när fransk osötad senap ingår, dels "vanlig" potatissallad där potatisen blandas med gräddfil och/eller majonnäs. Läs mer > Om potatissallad.  

Alternativ

Klassisk svensk potatissallad

Fransk potatissallad

Klassisk fin potatissallad

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem