Fransk potatissallad med vinägrett
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Om potatissallad >

 

 

Om vinägrett, dressing >

 

 

Om sallader >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fransk potatissallad med vinägrett

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 111

Kcal / portion: 259

GBR (GI) / port: 13

Recept: 1035 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 4%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 233 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om potatissallad > Äts ej

Om vinägrett, dressing > Äts ej

Om sallader > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Koka skalad potatis al dente (med tuggmotstånd). Låt svalna något. Skär i skivor.
  2. Lägg i serveringsskål och slå på vinet. Låt stå i 10-15 minuter.
  3. Marinad: Vispa samman ingredienserna. Blanda med potatisen.
  4. Servera: Garnera med hackad körvel och persilja. 

Kockens kommentar

Potatissallad tillreds av kokt potatis, helst nykokt och avsvalnad. Det finns två huvudvarianter, dels potatis blandad med vinägrett vilket brukar benämnas "fransk" potatissallad när fransk osötad senap ingår, dels "vanlig" potatissallad där potatisen blandas med gräddfil och/eller majonnäs. Läs mer > Om potatissallad.  

Alternativ

Senapspotatis

Klassisk svensk potatissallad

Klassisk fin potatissallad

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem