Syltade och kanderade fruktskal, suckat

Foto: Dansukker ¤

Syltade och kanderade fruktskal, suckat

Lägg till ingredienser

Antal dl: 3

Skal av apelsin

3.0 

styck

el. annan frukt

 

 

Strösocker

1.0 

dl

Vatten

0.5 

dl

Sirap ljus

0.5 

dl

 

Garnering:

 

Strösocker

0.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Om suckat >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 290

Kcal / portion: 276

GBR (GI) / port: 11

Recept: 828 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 0%

Kolhydrater: 71%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 95 gram)

Ingredienser

Visa:

Skal av apelsin 3.0 styck 4%

el. annan frukt 0%

Strösocker 1.0 dl 46%

Vatten 0.5 dl 0%

Sirap ljus 0.5 dl 27%

 

Garnering:

Strösocker 0.5 dl 23%

 

Kockskolan:

Om suckat > Äts ej

Tillagning

  1. Tvätta frukten i ljummet vatten. Skär skalet i långa tunna remsor, undvik det vita som smakar beskt. Skär sedan remsorna i tunna strimlor.
  2. Koka: Fyll en kastrull med vatten och lägg ner skalen och koka upp. Låt koka i ca 5 minuter och sila sedan bort vattnet. Upprepa ytterligare en gång.
  3. Kandera: Koka upp socker, vatten och sirap till en lag i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt skalen och låt koka på låg värme i cirka 15 minuter eller tills lagen har tjocknat.
  4. Ta kastrullen från värmen och låt svalna. Lyft upp skalen och vänd runt dem i strösocker så att de täcks med socker.

Kockens kommentar

Syltade fruktskal är skal inlagda i sockerlag, en variant av sylt. När det står syltade i recept avses ofta kanderade skal.

Alternativ

Hemlagad suckat

Fler recept inom Övrigt godis

Liknande recept som Syltade och kanderade fruktskal, suckat