Fikonmarmelad

Foto: Dansukker ¤

Fikonmarmelad

Lägg till ingredienser

Antal deciliter: 6

Fikon torkade

200.0 

gram

Vatten

1.0 

dl

Rörsocker strö Fairetrade

1.0 

dl

Syltsocker

1.0 

dl

 

Alternativ:

 

Råsocker

 

 

Muscovadosocker

 

 

Strösocker

 

 

 

Kockskolan:

 

Om marmelad >

 

 

Så kokas marmelad >

 

 

Så skummar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 191

Kcal / portion: 210

GBR (GI) / port: 10

Recept: 1259 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 43%

Fibrer: 6%

(Tillagad portion: 110 gram)

Ingredienser

Visa:

Fikon torkade 200.0 gram 47%

Vatten 1.0 dl 0%

Rörsocker strö Fairetrade 1.0 dl 23%

Syltsocker 1.0 dl 30%

 

Alternativ:

Råsocker 0%

Muscovadosocker 0%

Strösocker 0%

 

Kockskolan:

Om marmelad > Äts ej

Så kokas marmelad > Äts ej

Så skummar man > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Blötlägg fikon i vatten i en skål i 10 minuter. Gnugga sedan bort skalet och dela fikonen i mindre bitar.

  2. Lägg fikonen i en kastrull och tillsätt vatten, rörsocker och syltsocker.

  3. Koka i cirka 5 minuter. Skumma väl och mixa sedan marmeladen.

  4. Häll upp marmeladen i en varm och väl rengjord burk. Förslut och förvara svalt. Passar utmärkt på ostbrickan som tillbehör och till finsteken.

Kockens kommentar

Rörsocker Strö Fairtrade är ett muscovadosocker (råsocker) från Dansukker. I brist på sådan använd helst annat råsocker, alternativt vanligt socker. Klicka på ingrediens för mer information. Läs mer > Om marmelad.

Detaljerad beskrivning tillagning

Marmelad grundrecept

Fler recept inom Marmelad, curd ¤

Liknande recept som Fikonmarmelad