Liten marsipangris

Foto: Camilla Eriksson, gris 2

Liten marsipangris

Lägg till ingredienser

Antal: 1

Marsipan rosa }

80.0 

gram

Marsipan röd }

10.0 

gram

Marsipan vit }

10.0 

gram

Karamellfärg röd

 

 

Äggvita

 

 

 

Kockskolan:

 

Om marsipan >

 

 

Modellverktyg >

 

 

Om marsipankonfektyr >

 

 

Så färgas marsipan >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 429

Kcal / portion: 429

GBR (GI) / port: 27

Recept: 429 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 12%

Kolhydrater: 74%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 100 gram)

Ingredienser

Visa:

Marsipan rosa } 80.0 gram 80%

Marsipan röd } 10.0 gram 10%

Marsipan vit } 10.0 gram 10%

Karamellfärg röd 0%

Äggvita 0%

 

Kockskolan:

Om marsipan > Äts ej

Modellverktyg > Äts ej

Om marsipankonfektyr > Äts ej

Så färgas marsipan > Äts ej

Skapat av: kryddan

Kock: Kockskolan

Tillagning

Film: Se Camilla Eriksson skapa grisen, klicka på "Camilla" under bilden.

  1. Verktyg: När man formar marsipan är det bra om man har olika verktyg att arbeta med. Det finns enkla sådan att köpa där man köper bakutrustning (se > Modellverktyg). I brist på sådana får man använda pennor, knivar och annat som finns till hands.
  2. Färga marsipan, se > Så färgas marsipan.
  3. Knåda marsipanen mjuk och rulla homogena bollar släta och blanka. För en tvärhand hög gris behövs 1 cirka 4 centimeter bred boll till kropp, 1 hälften så bred till huvud och 4 stycken lillfingertjocka små kulor till armar och fötter, samt en liten klutt till öron och knorr.
  4. Äggvita kan ändvänds som klister att fästa delarna samman.
  5. Kroppen: Forma kroppen lätt päronformad. Gör en randmarkering mellan skinkorna. Ställ den platt och stadigt rakt upp på bordet och platta till toppen. Pricka en liten navel.
  6. Huvudet: Skär av en bit av kulan så att ytan blir lika stor som toppen på kroppen. Klistra fast den. Platta till en liten boll till en "knapp" och fäst den som tryne. Gör två näshål. Sätt dit två små vita prickar som ögonvitor och en mörk prick som pupill.
  7. Fötter: Rulla två bollar till avsmalnande koner. Platt ut den spetsiga änden. Den tjockare lätt spetsiga änden snittas på mitten till klövar. Fäst de platta ändarna under grisen.
  8. Armar: Rulla koniska armar och snitta den tjockare delen till klövar. Fäst på grisen.
  9. Öron och knorr: Forma två små droppar och platta till dem till spetsiga öron. Rakskär huvudsidan. Gör en randmarkering i mitten. Tryck fast dem med spetsig verktyg som samtidigt ger öronhål. Lämna plats för luva om sådan görs. Rulla en smal sträng och vrid den till en knorr. Tryck fast.
  10. Luva: Forma en liten kon av röd marsipan. Gör en tunn sträng av vit marsipan och fäst den runt luvans nederkant. Böj toppen lätt nedåt och fäst en liten vit i kula i änden. Sätt dit luvan.
  11. Avsluta med att göra kinderna rosiga med hjälp av pensel och lite röd karamellfärg.

Kockens kommentar

Se mer av Camillas fina marsipanfigurer på hennes hemsida > enkonditorsbekännelse.se

Alternativ

Stor marsipangris

Fler recept inom Marsipan

Liknande recept som Liten marsipangris