Citronfromage

Foto: Arla ¤

Citronfromage

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Äggula

3.0 

styck

Strösocker

1.2 

dl

Vispgrädde

3.0 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Gelatinblad

3.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om fromage, bavaroise >

 

 

Om mousse >

 

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 310

Kcal / portion: 295

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1771 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 23%

Kolhydrater: 24%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 95 gram)

Ingredienser

Visa:

Äggula 3.0 styck 9%

Strösocker 1.2 dl 27%

Vispgrädde 3.0 dl 61%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%

Gelatinblad 3.0 styck 1%

 

Kockskolan:

Om fromage, bavaroise > Äts ej

Om mousse > Äts ej

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

Kock: Arla

Tillagning (30 min + 1 tim )

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, cirka 5 minuter.
  2. Riv citronskal. Pressa citronjuice i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och smält dem på låg värme.
  3. Vispa äggulor och socker pösigt.
  4. Häll försiktigt ner citronsaftsblandningen i äggsmeten under omrörning tillsammans med citronskalet.
  5. Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten.
  6. Fördela smeten i 6 glas och låt stå minst 1 timme i kyl innan servering.

Kockens kommentar

Fromage är det franska ordet för ost, men kan också avse en pösig kräm som i Frankrike benämns fromage bavarois ("bayersk kräm") eller bara bavarois (läs mer > Om fromage). Fromage och bavarois är i sin tur en variant av mousse. Läs mer > Om mousse.

Alternativ

Fromage bavarois klassisk

Bavarois vanille

Enkel fruktmoussedessert

Fler recept inom Fromage, mousse ¤

Liknande recept som Citronfromage