Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Chokladvåffla med bärkesella och lönnsirap
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 221
Kcal / portion: 329
GBR (GI) / port: 4
Recept: 2635 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 13%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Smör normalsaltat 125.0 gram 34%
Mjölk 2.0 dl 5%
Vetemjöl 4.0 dl 32%
Ägg 2.0 styck 5%
Bakpulver 1.0 tsk 0%
Vatten kallt 2.0 dl 0%
Kakaopulver 1.0 msk 1%
Kesella naturell 3.0 dl 17%
Blandade bär 2.0 dl 2%
Lönnsirap 2.0 msk 3%
Mörk choklad 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Smält smör. Låt det svalna. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ihop med iskallt vatten, ägg, mjölk och smör.
- Blanda bär och kesella. Smaksätt med lönnsirap.
- Grädda våfflor. Servera med bärkesellan. Hyvla gärna över lite choklad.
Fler recept inom Våfflor
Liknande recept som Chokladvåffla med bärkesella och lönnsirap
-
Klassiska våfflor med bakpulver
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassiska våfflor med jäst
Tid: 30 min (+ 40 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddvåfflor
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svenska äggvåfflor
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Belgiska brysselvåfflor - Gaufres de bruxelles
Tid: 1 tim (+ 45 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Belgiska liegevåfflor - Gaufres de Ličge
Tid: 1 tim (+ 45 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Glutenfria våfflor på kokosmjöl
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kurera *
-
Frasvåfflor med kardemumma
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Chokladvåffla med bärkesella och lönnsirap
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Frasvåfflor med saffran
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan