Chokladvåffla med bärkesella och lönnsirap

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chokladvåffla med bärkesella och lönnsirap

Lägg till ingredienser

Anta ā 5 hjärtan: 8

Smör normalsaltat

125.0 

gram

Mjölk

2.0 

dl

Vetemjöl

4.0 

dl

Ägg

2.0 

styck

Bakpulver

1.0 

tsk

Vatten kallt

2.0 

dl

Kakaopulver

1.0 

msk

 

Kesella naturell

3.0 

dl

Blandade bär

2.0 

dl

Lönnsirap

2.0 

msk

Mörk choklad

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 221

Kcal / portion: 329

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2635 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 13%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 149 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 125.0 gram 34%

Mjölk 2.0 dl 5%

Vetemjöl 4.0 dl 32%

Ägg 2.0 styck 5%

Bakpulver 1.0 tsk 0%

Vatten kallt 2.0 dl 0%

Kakaopulver 1.0 msk 1%

 

Kesella naturell 3.0 dl 17%

Blandade bär 2.0 dl 2%

Lönnsirap 2.0 msk 3%

Mörk choklad 0%

Tillagning (40 min )

  1. Smält smör. Låt det svalna. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ihop med iskallt vatten, ägg, mjölk och smör.
  2. Blanda bär och kesella. Smaksätt med lönnsirap.
  3. Grädda våfflor. Servera med bärkesellan. Hyvla gärna över lite choklad.

Fler recept inom Våfflor

Liknande recept som Chokladvåffla med bärkesella och lönnsirap