Kokosmjölkkokt fläskfilé med nudlar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kokosmjölkkokt fläskfilé med nudlar

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Fläskfilé

1.0 

styck

Minimajs

200.0 

gram

Purjolök

0.5 

styck

Chilifrukt röd

1.0 

styck

Lime färskpressad

1.0 

styck

Kokosmjölk (-dryck)

4.0 

dl

Grönsaksbuljong }

4.0 

dl

el. vatten + konc. fond

 

 

 

Tillbehör:

 

Glasnudlar torra }

120.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så kokas finköttet >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 498

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1992 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 5%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 464 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 1.0 styck 31%

Minimajs 200.0 gram 4%

Purjolök 0.5 styck 2%

Chilifrukt röd 1.0 styck 0%

Lime färskpressad 1.0 styck 1%

Kokosmjölk (-dryck) 4.0 dl 34%

Grönsaksbuljong } 4.0 dl 1%

el. vatten + konc. fond 0%

 

Tillbehör:

Glasnudlar torra } 120.0 gram 22%

 

Kockskolan:

Så kokas finköttet > Äts ej

Tillagning (50 min )

  1. Förbered: Putsa filén. Tärna chili. Strimla purjolök. Riv skal på lime och pressa ut juicen. Lägg allt i stor kastrull.
  2. Koka: Tillsätt minimajs, kokosmjölk och buljong. Koka upp. Lägg i fläskfilén och låt sjuda sakta på svag värme i cirka 20 minuter tills köttet är genomkokt (kärntemperatur 70°C).
  3. Nudlar: Tag upp fläskfilén. Stäng av spisvärmen. Smaka om buljongen behöver salt, peppar eller lite mer chili. Lägg i nudlar och purjolök. Låt stå i 5-10 minuter.
  4. Tranchera (skär upp) fläskfilén. Servera med nudlarna.

Fler recept inom Kokt, bräserad fläskfilé

Liknande recept som Kokosmjölkkokt fläskfilé med nudlar