Kycklingbullar med currysås

Kycklingbullar med currysås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfärs

400.0 

gram

Äggula

1.0 

styck

Salt

0.8 

tsk

Vitpeppar

0.5 

krm

Matfett till stekning

2.0 

msk

 

Sås

 

 

 

Grädde

3.0 

dl

Currypasta röd }

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör

 

 

 

Ris

4.0 

dl

Sugar snaps

100.0 

gram

Morot

2.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 744

GBR (GI) / port: 19

Recept: 2976 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 8%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 468 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfärs 400.0 gram 15%

Äggula 1.0 styck 2%

Salt 0.8 tsk 0%

Vitpeppar 0.5 krm 0%

Matfett till stekning 2.0 msk 7%

 

Sås 

Grädde 3.0 dl 36%

Currypasta röd } 1.0 msk 1%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör 

Ris 4.0 dl 39%

Sugar snaps 100.0 gram 1%

Morot 2.0 styck 3%

 

Kockskolan:

Så pannsteks kyckling > Äts ej

Skapat av: Kronfågel

Tillagning (25 min )

  1. Koka ris enligt anvisning på paketet.
  2. Skär morot i slantar. Koka upp morötter. Tillsätt suger snaps. Koka en minut. Häll genast av vattnet.
  3. Blanda färs med ägg, salt och vitpeppar. Forma till köttbullar. Lägg på vattensköljd skärbräda.
  4. Bryn köttbullarna runt om. Låt eftersteka på svag värme i ett par minuter. Tillsätt grädde. Rör ner currypasta. Låt puttra utan lock i cirka 5 minuter. Red eventuellt av med snabbredning.
  5. Servera kokt ris, köttbullar och currysås med lätt förvällda grönsaker. Smaklig måltid!

Fler recept inom Kycklingdelar i panna

Liknande recept som Kycklingbullar med currysås