Rödbetssallad med bakad tomat och lök

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rödbetssallad med bakad tomat och lök

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Rödbeta

520.0 

gram

Tomater

4.0 

styck

Borretanalök

12.0 

styck

Babyspenat

50.0 

gram

Getost (chèvre)

200.0 

gram

Valnötskärnor

100.0 

gram

Olivolja

0.5 

dl

Rödvinsvinäger

1.0 

msk

Matolja till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 640

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2561 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 10%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 497 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödbeta 520.0 gram 9%

Tomater 4.0 styck 3%

Borretanalök 12.0 styck 8%

Babyspenat 50.0 gram 0%

Getost (chèvre) 200.0 gram 27%

Valnötskärnor 100.0 gram 26%

Olivolja 0.5 dl 15%

Rödvinsvinäger 1.0 msk 0%

Matolja till stekning 2.0 msk 9%

Salt och peppar 0%

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 90°C.
  2. Dela tomater på 4. Lägg på en plåt med skalsidan neråt. Salta. Sätt in i ugnen i 40 minuter.
  3. Koka rödbetor till mjuka. Skala och skär i klyftor. Skala lök. Stek mjuka i olja på svag värme.
  4. Blanda tomat, rödbetor, lök, spenat, olja och vinäger. Krydda med salt och peppar. Lägg ut på ett fat. Smula över getost. Fördela över valnötter.

Kockens kommentar

Borretanalök är en liten plattrund lök, en italiensk variant av gul lök. Benämns i Sverige ofta "pärllök" vilket är lite missvisande. Pärllök är egentligen en annan variant av kepalök modell syltlök. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Lätta salladsrätter

Liknande recept som Rödbetssallad med bakad tomat och lök