Pad Thai - thailändsk nationalrätt

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pad Thai - thailändsk nationalrätt

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Risnudlar torra

250.0 

gram

Kycklingfilé med skinn

400.0 

gram

Vitkål ansad

0.5 

st liten

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Purjolök

1.0 

styck

Jordnötter osaltade

0.5 

dl

Ägg

2.0 

styck

Sojasås kinesisk

3.0 

msk

Råsocker

1.0 

msk

Fisksås }

1.0 

msk

Ostronsås }

4.0 

msk

Lime färskpressad

1.0 

styck

Matolja (rapsolja)

3.0 

msk

 

Garnering:

 

Lime färskpressad

1.0 

styck

Jordnötter

0.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Om nudlar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 126

Kcal / portion: 703

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2814 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 559 gram)

Ingredienser

Visa:

Risnudlar torra 250.0 gram 32%

Kycklingfilé med skinn 400.0 gram 21%

Vitkål ansad 0.5 st liten 7%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Purjolök 1.0 styck 2%

Jordnötter osaltade 0.5 dl 7%

Ägg 2.0 styck 4%

Sojasås kinesisk 3.0 msk 1%

Råsocker 1.0 msk 2%

Fisksås } 1.0 msk 0%

Ostronsås } 4.0 msk 2%

Lime färskpressad 1.0 styck 0%

Matolja (rapsolja) 3.0 msk 13%

 

Garnering:

Lime färskpressad 1.0 styck 0%

Jordnötter 0.5 dl 7%

 

Kockskolan:

Om nudlar > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i nudlar. Ta bort kastrullen ifrån spisen och låt stå i 3 minuter. Skölj av nudlarna i kallt vatten.
  2. Strimla kyckling. Pressa vitlök. Strimla purjolök och vitkål. Hacka jordnötter.
  3. Woka jordnötter och kyckling i matolja. Tillsätt lök och vitkål. Vispa ägg separat och slå över under omrörning. Tillsätt nudlar, soja, fisksås, ostronsås och socker under omrörning. Sjud några minuter. Pressa över lime.
  4. Lägg upp på fat. Garnera med limeklyftor och jordnötter.

Kockens kommentar

Pad Thai är en av Thailands nationalrätter, med ursprung från Vietnam eller Kina. Läs mer om risnudlar, klicka på ingrediensen. Pad Thai är en wokad risrätt med eller utan animaliska tillbehör som kan vara fläsk- eller oxkött, kyckling eller skaldjur. Det sistnämnda är vanligast i Thailand.

Fler recept inom Nudelrätter

Liknande recept som Pad Thai - thailändsk nationalrätt