Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Laxsida färsk

500.0 

gram

Skal av apelsin

1.0 

msk

Svarta bönor konserv sköljda

400.0 

gram

Schalottenlök

1.0 

st liten

Sötmandel hackad

40.0 

gram

Kvisttomater

12.0 

styck

Rosmarin färsk

3.0 

kvistar

Rucolasallat

4.0 

dl

Olivolja

0.2 

msk

Balsamvinäger röd }

1.0 

msk

Havssalt

 

 

Svartpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om inbakning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 86

Kcal / portion: 474

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1898 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 4%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 554 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxsida färsk 500.0 gram 48%

Skal av apelsin 1.0 msk 1%

Svarta bönor konserv sköljda 400.0 gram 23%

Schalottenlök 1.0 st liten 1%

Sötmandel hackad 40.0 gram 13%

Kvisttomater 12.0 styck 11%

Rosmarin färsk 3.0 kvistar 0%

Rucolasallat 4.0 dl 1%

Olivolja 0.2 msk 1%

Balsamvinäger röd } 1.0 msk 1%

Havssalt 0%

Svartpeppar 0%

 

Kockskolan:

Om inbakning > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Tvätta och finriv apelsinskal. Skär laxsidan i 4 fina bitar. Lägg i en ugnsäker form. Gnid in ovansidan av laxen med apelsinskal. Salta och peppra. Stek i mitten av ugnen 10-12 minuter.
  3. Spola av svarta bönor i en sil under rinnande vatten. Finhacka schalottenlök och sötmandel. Halvera kvisttomater. Finhacka rosmarin. Blanda alltsammans med rucolasallad, olivolja, balsamvinäger, havssalt och svartpeppar. Låt dra i 5 minuter.
  4. Lägg upp den nystekta laxen tillsammans med bönsalladen. Garnera med rivet apelsinskal och lite av mandeln. Servera.

Fler recept inom Ugnslagad laxfisk

Liknande recept som Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel