Kycklingbröst med stekta kantareller och parmesan (GI)

Kycklingbröst med stekta kantareller och parmesan (GI)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé med skinn

4.0 

styck

Vatten

1.0 

dl

Vitt vin

1.0 

dl

Kalvfond koncentrerad

0.5 

msk

Kantareller färska

500.0 

gram

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Gul lök

1.0 

styck

Rucolasallat

50.0 

gram

Parmesan nyriven

100.0 

gram

Havssalt

 

 

Svartpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 439

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1757 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 8%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 296 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 54%

Vatten 1.0 dl 0%

Vitt vin 1.0 dl 4%

Kalvfond koncentrerad 0.5 msk 1%

Kantareller färska 500.0 gram 6%

Smör normalsaltat 2.0 msk 11%

Gul lök 1.0 styck 3%

Rucolasallat 50.0 gram 1%

Parmesan nyriven 100.0 gram 21%

Havssalt 0%

Svartpeppar 0%

 

Kockskolan:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

Kock:

Tillagning

  1. Rensa och skiva kantareller. Skala och hacka lök. Stek kantarellerna i smör tills vätskan har avdunstat och den fått lite färg. Låt löken steka med svampen i någon minut.
  2. Ta från värmen. Blanda i ruccola. Strö lite havssalt och svartpeppar över.
  3. Bryn kyckling i lite smör i en annan stekpanna. Häll på vatten, vin och fond. Låt koka cirka 10 minuter.
  4. Lägg upp på tallrik. Lägg svampblandningen över. Hyvla över rikligt med parmesan.

Kockens kommentar

GI 1 = mycket lågt. Portionsvikten är låg. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna

Liknande recept som Kycklingbröst med stekta kantareller och parmesan (GI)