Restaurang- och livsmedelsprogrammet på gymnasienivå är inriktat på traditionella och moderna hantverks­mässiga metoder, livsmedelsproduktion, matlagning, servering, måltiden som helhet, försäljning, service, hygien, näringslära, specialkoster och alkoholservering. Du lär dig om planering, organisering, ekonomi och företagande. Du utvecklar din förmåga att bemöta kunder och ge service. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa. Se film, klicka på Skolverket under bilden.

Restaurangskolor: Det finns 145 skolor i Sverige med restaurangutbildning på gymnasienivå i Sverige. Se lista via länk nedan. Restauranghögskolor, se > Restauranghögskolor.

Gratis: Elever som utbildar sig till kockar och deras lärare har gratis tillgång till Kunskapskokboken som omfattar Kockskolan och Dietkokboken (läs mer > Gratis för elever och lärare).

Kunskapskokboken. Reviderat 2019-04

Läs mer

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj