Kvibille och pumpernickel med glöggelé

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kvibille och pumpernickel med glöggelé

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Gräddädelost }

80.0 

gram

Färskost

20.0 

gram

Pumpernickel

4.0 

skivor

Glögg

2.0 

dl

Gelatinblad

2.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om gelé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 212

Kcal / portion: 272

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1089 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 128 gram)

Ingredienser

Visa:

Gräddädelost } 80.0 gram 29%

Färskost 20.0 gram 5%

Pumpernickel 4.0 skivor 41%

Glögg 2.0 dl 24%

Gelatinblad 2.0 styck 1%

 

Kockskolan:

Om gelé > Äts ej

Tillagning (10 min + 24 tim )

  1. Lägg ostarna i en matberedare. Mixa slätt. Fördela massan på pumpernickel, varva i lager med pumpernickel i botten och på toppen. Lägg i press i kyl över natten.
  2. Lägg gelatinblad i kallt vatten 5 minuter.
  3. Koka upp glöggen. Smält gelatinet däri. Häll i en form. Ställ kallt att stelna.
  4. Skär pumpernickeln i 4 delar. Hacka gelen. Lägg snyggt på en assiett.

Fler recept inom Ostefterrätter

Liknande recept som Kvibille och pumpernickel med glöggelé